Submit
Studio
Shop
©2011-2020 Thisispaper, Inc.



Villa Vy by Kjellander Sjöberg is designed for a family wanting a robust house, tailored for their specific needs with various rooms for joint activities, privacy and flexibility.


Photography: Åke E:son Lindman

The three-storey high volume gives views that connect the house to the nature-both the surrounding site and the distant landscape. At the same time, through stacking rather than spreading the floor plan, the compact volume preserves much of the forested site in its untouched natural state, with tall pines and mossy stone outcroppings. In a way, the house captures the romance of the forest. It brings to mind a hunting lodge. The color tones are natural, the materials robust.

In the floor plan, it's the communal areas that dominate. There are three social spaces that also serve as circulation spaces, one on each level. None is designed for a specific function, except for the fact that the one on the ground floor has a kitchen at one end. Instead, these spaces are more like three surfaces that relate to the landscape.


Architects: Kjellander Sjöberg
Location: Mälarhöjden, Stockholm

Year: 2008


Follow:   Ello   Are.na   Medium   Facebook   Twitter   Instagram   Pinterest   Tumblr    LinkedIn    Newsletter



Need more?    ︎ Index    ︎ Next   ︎ Random


Mark

Be inspired, be curious.
Sign up to our weekly ︎ newsletter


Join over 11,000 readers and receive carefully curated news from contemporary arts, design, technology and life.


Subscribe now



Let’s be in touch: Telegram

︎  ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎


©2011-2019 Thisispaper, Inc.
All rights reserved.
Mark




Thisispaper is an art direction and design studio founded in 2011, specializing in brand development and innovation.



Learn more



Thisispaper Shop

Honest, handmade, future.


See all products