Submit
Studio
Shop
©2011-2020 Thisispaper, Inc.
07.01.2020

House in Yamasaki by Tato Architects

Research, ArchitectureInteriors


©Vardehaugen

Located in a residential area in Hyogo Prefecture, the house was designed by Tato Architects for a family with two children. "The residents requested that, as the area has short hours of sunlight in winter, they'd like to bring in as much light as possible."


Photography: Ken’ichi Suzuki

To achieve this, the architect designed two of the rooftop sheds like greenhouses with translucent polycarbonate walls that let light through into the study room and bathroom contained inside, as well as down to the ground floor spaces below.

A layer of translucent insulation prevents the bathroom walls becoming too transparent. "There is no problem because they are not clear enough to expose more than the silhouettes," explained Shimada.



Architects: Tato Architects
Location: Hyogo Prefecture, Japan

Year: 2012


Follow:   Ello   Are.na   Medium   Facebook   Twitter   Instagram   Pinterest   Tumblr    LinkedIn    Newsletter



Need more?    ︎ Index    ︎ Next   ︎ Random


Mark

Be inspired, be curious.
Sign up to our weekly ︎ newsletter


Join over 11,000 readers and receive carefully curated news from contemporary arts, design, technology and life.


Subscribe now



Let’s be in touch: Telegram

︎  ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎


©2011-2019 Thisispaper, Inc.
All rights reserved.
Mark




Thisispaper is an art direction and design studio founded in 2011, specializing in brand development and innovation.



Learn more



Thisispaper Shop

Honest, handmade, future.


See all products