Submit
︎
©2011-2019 Thisispaper, Inc.

10.07.2019

House Hohlen by Jochen Specht

Research, Architecture, Interiors


©Adolf Bereuter

‘Haus Hohlen’ results from the conversion of a existing dwelling originally built in 1961. 


Designed by architect Jochen Specht, the expanded and renewed house is characterized by its clear gable-roof form and visually porous envelope, composed of large pains of glass which open the interiors to views of the austrian valley below. Located in the town of Dornbirn, the singular gable-roof volume sits upon a concrete base that recedes into the sloping terrain.


Photography: Adolf Bereuter
— a fragment from Designboom




Architect: Jochen Specht
Location: Dornbirn, Austria

Year: 2014


Follow:   Ello   Are.na   Medium   Facebook   Twitter   Instagram   Pinterest   Tumblr    LinkedIn    Newsletter



Need more?    ︎ Index    ︎ Next   ︎ Random


Mark

Be inspired, be curious.
Sign up to our weekly ︎ newsletter


Join over 11,000 readers and receive carefully curated news from contemporary arts, design, technology and life.


Subscribe now



Let’s be in touch: Telegram

︎  ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎


©2011-2019 Thisispaper, Inc.
All rights reserved.
Mark




Thisispaper is an art direction and design studio founded in 2011, specializing in brand development and innovation.



Learn more



Thisispaper Shop

Next generation brands for better tomorrow.


See all brands