Submit
Studio
Shop
©2011-2019 Thisispaper, Inc.
05.12.2017

A spacious workshop transformed into a living space by Arquitectura-G

Research, Interiors



©Arquitectura-G

Except experimenting with the small scale projects like the Claudio family, the team of Arquitectura-G constantly brings the proofs of their unexceptional, iconic style in forming inner spaces.
Words: Thisispaper
Photography: Courtesy of Arquitectura-G

This time the design challenge of Arquitectura G was to transform a tailor shop into a living space. Entering into the space that still remembers the presence of the sewing machines and the fabric rolls, the aim of the architect was to interact with the arrangement of space, while paying respect to its former function. 

The first thing to accomplish, by the team of Arquitectura G was to adjust the spacious area to the human scale. At the same time they had in mind not to loose the workshop's unique character. Thus, they found cubic partitions in form of furniture, as the perfect dividers and the core of the space’s new function. Following the logic of a simple strong idea, the architects kept the range of materials very simple, choosing only two colors, both in various textures.



Follow:   Ello   Are.na   Medium   Facebook   Twitter   Instagram   Pinterest   Tumblr    LinkedIn    Newsletter





Be inspired, be curious.
Sign up to our weekly ︎ newsletter


Join over 11,000 readers and receive carefully curated news from contemporary arts, design, technology and life.


Subscribe now



Let’s be in touch: Telegram

︎  ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎ ︎


©2011-2019 Thisispaper, Inc.
All rights reserved.
Mark




Thisispaper is an art direction and design studio founded in 2011, specializing in brand development and innovation.



Learn more



Thisispaper Shop

Honest, handmade, future.


See all products